Yeni Oluşan Bir Yıldız Sistemi Keşfedildi



Dünya'ya en yakın yıldızlardan biri olan TW Hydrae yaklaşık 10 milyon yaşında. Yıldızın dönme ekseninin Dünya'ya doğru olması bu yıldızı daha net görüntüleme imkanı sunuyor.

Şili'deki teleskopları kullanan gökbilimciler, TW Hydrae'nin toz bulutları arasında yeni bir gezegen oluşumunu keşfetti. Bilim insanları buldukları gezegene ait sonuçları yakında Astrophysical Journal Letters isimli dergide yayımlayacak. Elde edilen ilk bilgilere göre  yeni keşfedilen gezegenin Uranüs ya da Neptün gezegenine benzediği düşünülüyor. Yeni oluşan gezegenin ve yıldız sisteminin 176 milyon ışık yılı uzaklıkta olduğu saptandı.

İnsanoğlu son 20 yıldır Güneş Sistemi dışındaki gezegenleri keşfetmeye başladı ve her yıldız sisteminin bizim Güneş Sistemi'miz gibi olmadığı farketti. Bu bağlamda Dünya'nın önde gelen uzay ajansları yıldız sistemlerinin oluşumlarının temellerini inceliyor. Değişik yıldız sistemlerinden belki de bir gün yaşamın kökeni hakkında bilgiler elde edebilir, Güneş Sistemi'nin oluşumu hakkında daha detaylı bilgilere ulaşabiliriz.