Norfolk Alayı (Norfolk Gizemi) - Video


Vatanımızın sınırlı kaynaklarla emperyalizme karşı verdiği en önemli mücadelelerden ve savaşlardan biridir Çanakkale savaşı. Bu vatanın genci yaşlısı ve kadını varını yoğunu ortaya koyarak ülkesinin ve devletinin haklarını ve bağımsızlığını sonuna kadar korumuştur. Bu savaşla ilgili birçok gizemli hikaye anlatılır ancak biz burada sadece birinden bahsedeceğiz. Ancak gizemli bu olaydan bahsetmeden önce amacımızın ülkenin kurtuluş mücadelesini kötülemek ya da çeşitli gizemli olaylara bağlamak değildir.

Norfolk Alayı Nasıl Kayboldu?

Norfolk Alayı taze kuvvetler olarak 1915 Ağustos ayında Çanakkale bölgesine geldiler.  Tam olarak nereye geldiklerinden habersiz olan alay kendini adeta bir cehennemin içinde buldu.

Norfolk alayı kısa süre sonra harekete geçerek 22 kişilik Yeni Zelanda birliklerinin gözetiminde tepelik alana doğru ilerledi. Alayın 4. taburu tepeye doğru harekete geçtiği sırada gökyüzünde beliren somun ekmeği şeklinde bulutlar askerlerin dikkatini çekti. Tabur kısa bir süre sonra tepeye yaklaştığı esnada Yeni Zelanda askerlerinin gözleri önünde 267 askeriyle tek tek bir anda ortadan kayboldu. Büyük şaşkınlık yaratan bu kayboluş aradan geçen 100 yılda çözülemedi.

Gizemi Neden Çözülemiyor?

Çünkü Türk tarafı bu askerlerin akibetlerini bilmediğini ve herhangi bir saldırı da olmadığını bildirdi. Bunlarla beraber harekatı izleyen Yeni Zelanda birliklerinde bulunan askerlerin günlüklerinde de somun şeklinde alçalan ve bir gemi görevi gören bulutlar ve kaybolan askerler anlatıldı. Tüm bu yaşananların yanında, İngiliz komutan Hamilton, İngiliz savaş bakanına bu durumu bildirdi. İngiliz komutan açıklamasında 267 kişinin ormanlık alana ulaştığı sırada birden ortadan kaybolduğunu ve kendilerinden ne bir ses ne de bir haber aldıklarını iddia etti.

Günümüzde halen Norfolk Alayı'nın 4. taburu hakkında hiçbir bilgi yoktur. Bu tabur hiçbir yerde ve şekilde ne bir iz bırakmıştır ne de ölü olarak ele geçirilmiştir. Günümüzde birçok kişi tarafından UFO ve Dünya dışı canlıların Dünya'mızı ziyareti olarak değerlendirilen olay, günümüze kadar yerli yabancı onlarca belgesele konu olmuştur.

Alt bölümdeki video biraz daha detaylı anlatmaktadır.

Not: Yukarıda bildirilen asker günlükleri ve komutan Hamilton'un açıklamaları bugün savaşın belgeleri arasında arşivlerde yer almaktadır. Ayrıca yukarıdaki fotoğraf temsilidir.

Diğer kaynaklar:

http://www.izafet.net/threads/norfolk-taburunun-yokolusu-canakkalede-267-asker-yokoldu.435457/

http://www.gazetevatan.com/canakkale-savasi-nda-kaybolan-alay-603160-gundem/