Rusya Kendi Uzay İstasyonunu Kuracak

Rusya'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nun misyonunu tamamlamasının ardından kendi istasyonunu kuracağı açıklandı. Kurulacak olan istasyonun 2024 ve 2025 tarihleri arasında göreve başlaması hedefleniyor.

Energiya Roket ve Uzay Şirketi'nin önemli isimlerinden biri olan Vladimir Solovyov, yeni kurulacak istasyonun toplam 5 modülden olacağını açıkladı. Çok fonksiyonlu laboratuvar modülü, düğüm modülü ve enerji araştırma modüllerinin yanı sıra, 2024 yılında geçiş modülü ve 2025 yılında ise dönüştürülebilir modül sisteme eklenecek. Tüm modüllerle birlikte, insansız uçuş sistemleri yerçekimsiz ortamlarda malzeme üretimi üzerine çalışmalar yapacak. Ayrıca istasyonda enerji üretimi ve uzaydan enerji elde etme konularında çalışmalar yürütülebilecek. 

Bilindiği üzere 2024 yılında Uluslararası Uzay İstasyonu'nun kullanım süresi dolacak. Ancak Rusya bu durumu göz önünde bulundurarak kendi istasyonunu hemen faaliyete geçirmek istiyor. Merak edilen soru ise, ABD'nin 2024 sonundaki planları nasıl olacak.