Titan Yaşam Koşulları Oluşturabilir

NASA, Satürn'ün en büyük ve en gizemli uydularından biri olan Titan'ın önemli bir görüntüsünü paylaştı. Dünya benzeri yapısıyla dikkat çeken Titan, birçok bilim insanına göre yaşamın başlaması için elverişli olabilecek bilinen nadir gökcisimlerinden biri.

Dünya'nın Ay ile olan yörüngesel kilit ilişkisi Satürn ile Titan arasında da mevcut. Diğer bir deyişle, Satürn, Titan'ın hep aynı tarafını görebiliyor. Cassini uzay aracı tarafından elde edilen görüntüler ise yine Satürn tarafından yaklaşık 10 bin km mesafeden elde edildi. Bu mesafe önceki ziyaret mesafelerine göre oldukça uzak ancak Cassini'nin bu kadar uzaktan görüntü elde etmesi uyduyu daha kapsamlı görmemize olanak sağladı.

Titan bilindiği üzere metan konusunda zengin. Ayrıca uydu karbon, hidrojen ve nitrojenden oluşan bir atmosfere sahip. Bu durum Titan'ın zengin organik moleküleri barındırdığına kanıt olarak gösteriliyor. Ayrıca gökbilimciler Titan'daki durumun Dünya'da yaşamın başlamasından önceki duruma çok benzediğine inanıyorlar. Bu inanış, acaba ilerleyen süreçte bu uyduda yaşam faaliyetleri başlar mı sorusunu akla getiriyor.