Davutoğlu: Türkiye Uzay Ajansı Kurulacak

Bugün Ahmet Davutoğlu hükümet programını açıkladı. Açıklamanın detayında hemen hemen herkesi ilgilendirecek açıklamalar oldu. Ne kadarı gerçek olur bilinmez ancak açıklamaların arasında bizi yani bu uzay meraklılarını ilgilendiren bir madde dikkat çekti. Bizi uzun süredir takip edenler biliyor, biz siyasetten uzak olarak paylaşım yapıyoruz ancak Türkiye Uzay Ajansı açıklaması yine de buranın konusudur diye düşünüyoruz.

Günümüze kadar TÜBİTAK ve çeşitli üniversiteler tarafından yürütülen uzay gelişmeleri artık anlaşılan o ki Türkiye Uzay Ajansı altında toplanacak. Yaklaşık 3-5 yıl önce dillendirilmeye başlanan Türkiye Uzay Ajansı maalesef çok gecikti ve hatta bu geçikme çok da büyük eleştiri aldı. Basında bahsedilmeyen ancak Türkiye'nin geleceği için çok önemli olan bu açıklama umarız biran önce gerçeğe dönüşür ve ülkemiz de diğer gelişmiş toplumlar gibi uzayı gözlemler ve ileriye dönük teknolojik gelişimlere öncü olur.

Düşünün yabancı bir yayın organı, "Türk bilim insanları 5 milyon ışık yılı uzaklıkta daha önce tespit edilmeyen bir gezegen keşfetti" diye haber yaptı. Nasıl heyecanlanırız değil mi?