Dünya 15 Gün Kararacak Yalanı!

Aşağıda yazdığım haber tamamen yalandır. Birçok site bu haberi gerçekmiş gibi verdi ve vermeye devam ediyor. Ancak haberuzay takipçileri bu haberin yalan olduğundan emin olabilirsiniz. Sizin için medyada geçen haberi yeniden yazdım ancak haber tamamen sahte açıklamalar ve raporlar içeriyor.

Sanırım haber zaytung haberi tarzında ancak bizim bazı haber kaynaklarımız gerçek sanıp yayınlamışlar.

Kısacası güneş hep parlayacak!

Dünya 15 Gün Kararacak Yalan Haber!!!

NASA, Venüs ile Jüpiter bağlantılı astronomik olaylar neticesinde Dünya'nın 15 Kasım ile 30 Kasım tarihleri arasında kararacağını açıkladı.

Geçtiğimiz dönemde Barack Obama tarafından NASA başkanı olarak atanan Charles Bolden bu gelişme hakkında yaklaşık bin sayfalık bir rapor hazırlayarak Beyaz Saray'a sundu. Sunulan raporda, Venüs ve Jüpiter 1 derecelik farkla paralel düzeye gelecek ve Venüs Jüpiter'den daha parlak konuma gelecek. Venüs'ün yaydığı ışıklar ise Jüpiter'deki gazları ısıtacak ve ortaya çıkan hidrojen gazları 15 Kasım'da Güneş ile temasa geçecek. Bu etkileşim Güneş'te patlamaya sebebiyet verecek. Bu patlamayla meydana gelecek ani sıcaklık artışı Güneş'in mavimsi bir renk almasına neden olacak. Bu olaylar zinciri ise Dünya'yı karanlığa gömecek.

Yapılan açıklamaya göre, 15 Kasım 09.58'de kararma başlayacak ve kozmik olayın etkisi 30 Kasım 2015 saat 23.45 sularında son bulacak.

Bolden'ın yaptığı açıklama göre, bu olayın Dünya üzerindeki tek etkisinin 6-8 derece sıcaklık artısı olacağı ve başka da bir etkinin görülmeyeceği ifade edildi.