Mars İçin Ev Tasarladılar

Mars'ta yaşam için bilim insanları tam hız çalışıyor. Son olarak Mars'ta yaşam için balon ev modeli gündeme geldi. Fransız Fabulous şirketinin tasarladığı ev, NASA'nın 3D-Printed Habitat yarışmasına katılmamasına rağmen oldukça iddialı bir konsepte sahip.

Yapılan açıklamaya göre, Mars için tasarlanan eve küre, demir ve sudan ilham alınarak Sfero ismini almış. Balon evin ana maddesinin demir olması planlanıyor ve ev için tüm malzemelerin Mars'tan elde edilmesi hedefleniyor. Yapılan planlamaya göre Mars'a gönderilecek araçlar gerekli malzemeyi Mars'tan elde edecek daha sonra ise  inşaasına başlayacak. Proje kapsamında tasarlanan evlerin ise 3D yazıcılarla üretilmesi hedefleniyor. Yerin altında da bir kata sahip olması planlanan Mars evlerinin astronotlar için çalışma alanı ve bahçe de içermesi bekleniyor. Evin duvarları ise Mars'ın gece soğuklarına ve radyasyon etkilerine karşı korunaklı üretilecek.

Evlerin nerede yapılacağı sorusu da yanıt bulmuş. Tasarımcı şirket, evlerin şu an Curiosity'nin çalıştığı Gale Krateri'ne inşaa edilmesini planıyor. Proje hakkında tek merak edilen konu, NASA'nın projeyi ne kadar ciddiye alıp kabul edeceği.