New Horizons'un Yeni Hedefi Belli Oldu

New Horizons uzay aracı, 14 Temmuz 2015'te Plüton'un en net görüntülerini Dünya'ya göndermişti. Araç bu başarıyla beraber insanoğlunun uzay araştırmalarında tarihi bir başarıya imza atmış oldu. Ancak New Horizons'un araştırmaları Plüton'la da sınırlı kalmayacak gibi.

New Horizons'un önümüzdeki yıllardaki görev yeri Kuiper Belt buzul bölgesi olacak. Plüton'dan 1.6 milyar km uzakta bulunan bölgenin Güneş Sistemi'nin sınırında olduğu biliniyor. Yapılan değerlendirmelerde, New Horizons'un muhtemel görevi 2014 MU69 isimli ve Plüton'dan küçük olan gökcismi olacak. Elde edilen verilere göre, New Horizons'un bu gökcismine ulaşması bölgede en kolay ve en az enerji harcanarak başarılabilir. Böyle bir durumda ise New Horizons bu gökcismi üzerinde daha fazla enerji harcayarak Dünya'ya daha fazla veri gönderebilir.

Tüm bu planlamalara rağmen görev NASA'dan resmi onayı almadı. Görevin devam edebilmesi için NASA'nın New Horizons projesi için ayrı bir bütçe ayırması gerekiyor. Projenin netleşmesinin 2016 yılı içerisinde gerçekleşeceği açıklandı. Fakat şimdiden görev için hazırlıklar başladı.