Evrenin Başı ve Sonu Olmayabilir!

Günümüzde birçok bilim insanı ve fizikçi, evrenin 13.8 milyar yıl önce Büyük Patlama'yla oluştuğunu ve bu patlamadan itibaren evrenin sürekli olarak genişlediğini kabul eder. Ancak Benha Üniversitesi'nde görevli Ahmed Farag Ali ve Kanada'nın Alberta Lethbridge Üniversitesi'nden Saurya Dasonlar evrenle ilgili yepyeni ve tartışmaya açık bir teori ortaya attılar. Bu iki bilim insanına göre evrenin bir başı ve sonu yok!

Bu teorinin temelleri 1950'lerde atıldı. Raychaudhuri'nin ortaya attığı Kuantum- düzeltilmiş Raychaudhuri denklemi kuantum parçacıklarının hiçbir zaman kesişmediğini ortaya koydu.

İki bilim adamı yaptıkları araştırma sonucu, iki farklı parçacığın evrende hiç bir zaman bir araya gelmediğini tespit etti. Professör Saurya Dasonlar yaptığı açıklamada, evrendeki iki farklı noktanın geçmişte hiç bir zaman birleşmeyeceğinden ötürü evrenin de bir bağlangıcının olmasının imkansız olduğunu dile getirdi.  Ayrıca bilim insanları bu teorinin bir ilk olmadığını tarihte birçok bilim insanının benzer modeller ortaya attığını dile getirdi.

Einstein'ın teorisine göre evren sonsuz yoğun bir noktadan meydana geliyor.