EmDrive Bizi Güneş Sistem'nin Dışına Taşıyabilir


NASA, uzun süreli uzay yolculuklarında daha yüksek hızlara ulaşmak için yeni sistemler arayışında.  Bu arayışların neticesinde ise gündemde EmDrive sistemi var. Bu sistem kapalı alanda oluşan mikrodalgaları kullanarak itiş gücü elde ediyor. Ancak bu sistem birçok bilim insanına göre prensip olarak imkansız.

Günümüzde kullanılan roket sistemlerinde her kuvvetin bir ters etkisi olmasından yola çıkılarak, roketlerin ateşlenmesi sonucu ortaya çıkan itiş gücü kullanılıyor. Ancak EmDrive sisteminde itiş gücü direkt olarak havadan alınıyor. İngiliz fizikçi Roger Shawyer'ın ilk olarak ortaya attığı sistemin Çinliler tarafından 2010 yılında denendiği ve başarıya ulaşıldığı iddia edildi. NASA ise 2014 yılında yaptıkları deneylerde itiş kuvvetini elde ettiklerini açıklamıştı.

Sistemle ilgili bir diğer soru işareti ise EmDrive sisteminin yerçekimsiz ortamda nasıl tepki vereceğiydi. NASA bu konu hakkında da soru işaretlerini gideren bir açıklama yaparak, yerçekimsiz ortamlarda sistem ile ilgili olumlu sonuçlar alındığını duyurdu.

Eğer sistemde başarı tam olarak sağlanabilirse uzak uzay yolculuklarında nükleer enerjiye ihtiyaç kalmayabilir. Bu sistemle Mars yolculukları yaklaşık 6 aydan 2 aya kadar düşebilir. Diğer uzaklıkları da aynı oranda bölebiliriz.