Venüs Mü UFO Mu?

Yıllardır UFO'ları reddedenlerin en büyük kanıtı Venüs olmuştur. Birçok görgü tanığı onlara göre aslında bir uzaylı aracı değil, Venüs'ü görmüştür. Konu hakkında bir açıklamada tecrübeli THY pilotu Menderes Çakıcı'dan geldi. Dünya'yı uzaylıların ziyaret ettiğine inananların aşağıdaki yazı hakkında yorumlarını bekliyoruz. 

Türk Hava Yolları'nın kaptan pilotu ve uçuş öğretmeni Menderes Çakıcı, uçuş deneyimlerini kendi yazdığı bir kitapta topladı. Genç meşlektaşlarına yardım etmeyi amaçlayan Çakıcı, 13 bölüm 169 sorudan oluşan kitabında uçuş öncesi, sırası ve sonrası yaşanabilecek olaylara ışık tutuyor.

Menderes Çakıcı pilotların "UFO gördüm" açıklamalarına da açıklık getiriyor. Çakıcı kendisine en çok sorulan sorulardan birinin "uçan daire" gördünüz mü olduğunu dile getirerek, yeni bir uçağın test uçuşunda yaşadığı ilginç bir olayı şöyle anlattı;

("Gelirken bilmediğimiz ışıklar gördük. Bu ışıklar genelde deneysel uçakların, askeri uçakların ya da çevredeki gezegenlerin ışıkları oluyor. Pilotlara 'Acaba UFO mu' diye sordurtan şey Venüs gezegeni oluyor. Sabahın ilk saatlerinde veya güneş doğmadan önce Venüs gezegeni, uçarken bize muazzam ışık oyunları oynuyor. 'Uçan daire gördüm' diyen pilotlar genellikle mesleğinde acemi olanlardan çıkıyor.")

Çakıcı sadece pilotların değil, yolcuların da UFO gördüklerini iddia ettiklerini belirtterek konuyla ilgili bir de yaşanmış hikaye anlattı;

"Bir kere kapalı bir havada İstanbul'dan Avrupa'ya uçarken, kabin amirimiz 'Yolcumuzun bir iddiası var, uçan daire solda bizi takip ediyor' dedi. Uçan dairenin rengini sordum kırmızı olduğunu söyledi. Cevap basitti, hava kapalı olduğu için kanat ucu ışıkları uçağın esnemesinden dolayı yukarı aşağı hareket ettiği için sanki uçağı takip eden UFO sanılıyordu"

Ayrıca Menderes Çakıcı'nın yazdığı Havada Kalan Sorular satışa çıktı. Sürekli uçakla seyahat edenlerin ilgisini çekebilir.

http://www.kitapyurdu.com/kitap/havada-kalan-sorular/358009.html&filter_name=menderes%20%C3%A7ak%C4%B1c%C4%B1