Ay'da Şehir Kurulabilecek Mağaralar Olabilir



Bilim insanları, Ay'ın yüzeyinin altında daha önceden varlığı keşfedilmemiş ve volkanik patlamalar sonucu oluşan mağaraların bulunabileceğini açıkladı. Yapılan açıklamalara göre, mağaraların büyüklüğünün 9.6 km'ye kadar ulaşabileceği ifade edildi.

ABD'deki, Purdue Üniversitesi'nde görevli Prof. Jay Melosh, 17 Mart'ta 46. Ay ve Gezegen Bilimi Konferansı'nda Ay hakkında yaptığı son çalışmaları değerlendirdi. Melosh yaptığı açıklamada, Ay'ın alt bölümünde şehir kurmaya elverişli ve Ay çalışmalarına üst olabilecek mağaraların olabileceğini açıkladı. Büyük yankı bulan açıklama yabancı basında geniş yer buldu.

Ay'ın alt bölümünde yer alan bu mağaralarda kurulacak üslerin, Ay'ın yüzeyinde bulunan potansiyel risklerden de kaçış için önemli bir adım olacağı vurgulandı. Ayrıca mağaraların meteor çarpması, radyasyon gibi Ay'ın sürekli maruz kaldığı etkilerden de korunmak için doğal bir sığınak olabileceğine dikkat çekildi.

Kimbilir belki de insanoğlunun geleceği bu mağaralara sığınmakta kurtulacak.


Fotoğraf: NASA

Haberle ilgili kaynaklar;

http://rt.com/news/242893-moon-lava-tubes-size/

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3003295/Man-moon-Humans-live-lava-tunnels-underneath-lunar-surface-new-study-finds.html

http://en.cihan.com.tr/news/Research-Giant-caves-on-moon-can-shelter-human-cities-_0006-CHMTczMDAwNg==