Bir Zamanlar Mars (Video)


Birçok uzay aracının araştırdığı Mars, birçoğumuzun bildiği gibi yüzeyi kızıl, iç kısmı gri tozlarla kaplı bir gezegen. Şu an için üzerinde yaşam olduğunu da iddia edemeyiz. Ancak elde edilen verilere göre, Mars bir zamanlar şu an olduğu gibi değildi.

Geçtiğimiz hafta NASA yetkilileri Mars'ta bir zamanlar okyanus olabileceğini söyledi. Bu aslında tahmin edilen bir durumdu yani NASA yetkilileri yeni birşey söylemediler. Nitekim yaklaşık 1 yıl önce NASA elde ettiği verileri animasyon haline getirdi ve 4 milyar yıl önce Mars'ın nasıl olduğunu ortaya koyan bir video hazırladı. Video milyonlar tarafından izlendi. Siz de bu videoyu aşağıdaki bölümde bulabilirsiniz.

Burada belirtmek istediğim ve okuyan hemen herkesin de katılacağını düşündüğüm bir durum var. Bir zamanlar üzerinde yaşam olma ihtimali bulunan bir gezegende yaşam arıyoruz ve oraya yerleşmeye çalışıyoruz. Ancak her tarafı yaşama elverişli harika bir gezegende yaşıyoruz ve bunu görmezden gelerek yakıyoruz, yıkıyoruz. Belki de gerçekten Mars'ta yaşamayı hakediyoruz.