Çok Sıradışı Bir Karşılaşma (Okurumuzun Yaşadığı UFO Deneyimi)

Aşağıdaki UFO gözlem raporu ve kişisel bilgiler okurumuz Celalettin Karagül tarafından bize gönderilmiştir ve yazıya kesinlikle müdahale edilmemiştir.

Gönderen: Celalettin Karagül / Kastamonu - Andıraz

Gözlem Yapanların Kişisel Bilgileri

Ben İstanbul'da yaşıyorum, 49 yaşındayım, YTÜ Gemi İnşaat Müh. II.Sınıf Terk ve iktisat fakültesi mezunuyum, bilgisayar programcısıyım, serbest muhasebeci ve aynı zamanda ortağı olduğum Medipro Yazıılım firmasında Hastane Otomasyon Yazılımları geliştiriyorum.Doğa sevdalısıyım, mağaracılık, trekking, tırmanma vs doğal aktiviteleri fırsat buldukça yapmaya çalışıyorum.

Dayım ise ücra bir köyde, Kastamonu/Andiraz da yaşıyor. 59 yaşında,ilkokul mezunu.Tarım ve
arıcılıkla uğraşıyor.

Yaz tatillerimde ve her fırsatta köyüme giderim. Bu sayede doğa ile baş başa kalarak,büyük şehrin
stresinden ve gürültüsünden kaçarak deşarj olurum.

Köyümün adı ANDIRAZ, en yakın yerleşim yeri 4600 nüfuslu olan Araç ilçesine 55 km uzaklıkta ve ilin en uzak köyüdür.Dolayısıyla ulaşımda çok zordur,buraya herhangi bir taşıt sadece köye gelme amacı taşıyan kişileri getirmek için gelir. Diğer zamanlar da hiç taşıt geçmez bu köyün yollarından diyebilirim.

Köyün nüfusu ise yazın 300 kişiye kadar çıkabiliyor, sürekli köyde yaz kış kalan nüfus 90 civarındadır. Köyün coğrafi konumu,ILGAZ dağlarının eteğinde 1250 rakımdadır, ve 70-80 km uzunluğundaki Boyalı vadisi içinde yer alır.Geceleri bu köyü sadece gökyüzündeki ay ve yıldızlar
aydınlatır. Samanyolu burada çok net görünür.

Olayın Gelişimi


2008 yılı temmuz ayı idi , Açık ve yıldızlı bir yaz gecesi saat 23 civarında yürüyüş için köyün dışına doğru yola çıkmıştık.İkimizin elinde fener ve benim sırtımda bir av tüfeği vardı havadan sudan sohbet ederek yürüyorduk,bu şekilde 30 dakika kadar dağlık bir alanda köyden uzaklaşarak yürümeye devam ettik.Yolumuz bazen derelerle kesiliyordu.O zamanlarda görüş alanımız daralıyor hatta kayboluyordu ayrıca dereden akan suların sesi ve rüzgarın uğultusu ile dış dünyadan tecrit edilmiş gibi oluyorduk.

İki dere arasında bir vadiye gelmiştir, birden bire çok ilginç olaylar olmaya başladı. Bir anda
karşımızdaki tepenin yamacın da sarı renkte aydan daha büyük bir cisim belirdi.(Not: Bu ışıklı cismi birinci dereye gelmeden önce daha uzakta küçük boyda görmüştük) Şöyle diyebilirim sanki ikinci bir ay gelmiş yeryüzüne inmiş. Üstelik biz bu ışıklı cismi kafamızı yukarıya falan kaldırmadan direk karşıya bakarken görmeye başladık. İkimizde şoka girmiştik olduğumuz yerde donup kaldık, dikkatle cismi ve etrafı izlemeye başladık. O sırada bir şey daha çok dikkatimi çekti, şöyle sanki yerden gökyüzüne doğru karanlığın içinde bir tünel oluşmuş(kıvrımlı bildiğimiz bahçe sulama hortumu gibi). Sonra o cisim tepeden aşağı yuvarlanarak, dikey ve yatay eksen de dönerek çok hızlı bir şekilde(bir saniyeden daha kısa bir sürede) geldi ve aşağıda çukur bir bölgenin üstünde durdu.Burada en büyük haline ulaştı, tam karşımızda idi tahminen 100 metreden daha büyük bir çapı vardı ve yere nerdeyse yine tahminim 5-10 metre kadar alçalmıştı. Bir süre (5-6 saniye) indiği yerde durdu.

"Her olay bir öncekinden daha ürkütücü ve şaşırtıcı idi, ben olayları en detaylı bir şekilde 
hafızama kayıt etmek istiyordum ama bir sonraki olay bir öncekini bastırıyordu." 


Yere çok yaklaştığını şöyle tespit edebiliyorum, kafamı hiç kaldırmadan hem cismi hem tepenin üst kısmındaki ağaçları görebiliyordum. Durduğu yerde çok kuvvetli çeşitli renklerden oluşan bir ışık halkası yayması(gök kuşağı şeklinde) dikkatimi çeken detaylardan biriydi.Sonra biraz yükseldi ve kuzey doğrultusunda 300 metre hareket etti.Hemen peşinden güney doğu yönünde kayarak üstümüze geldi(zik zak yaptı sanki).Üstümüzde 4-5 saniye kaldı bu sefer tam altından görüyorduk. Beni burada en çok etkileyen iki tane kalın kırmızı halka ve bu halkalar arasında bir derinlik olması,sanki ters çevrilmiş huni görünümünde aşağı doğru damlar şekilde ışık huzme si oluşturması. Halkaların içindemi dışında mı tam hatırlayamıyorum oval şekilde yeşil,mavi çeşitli renk ve şekilde ışıklı gözler (penceremsi) vardı. Burada dikkatimi çeken bir şey daha sanki cisim den bana doğru akan birşey vardı. Hatta bir an beni kendisine doğru çekecek hissi aldım. Korkunun yarattığı refleksle elim omzumda asılı olan av tüfeğime gitti. Ben o andan sonra cismi tekrar göremedim.

Dayım tam karşımda duruyordu, aslında olayın başında ikimizde aynı istikamete doğru yürüyorduk fakat o cismin hareketlerini aynı zamanda bedeni ile takip etmiş sanırım ,yani cisimle birlikte hep yer değiştirmiş. Ben sadece başımı döndürerek takip etmeye çalışmıştım, olayın hiçbir anını kaçırmamak için yada donup kaldığım için herhalde. Dayımın ifadesine göre cisim kuzey doğu tarafımızda görünen en son tepenin üzerinden kayıp gitmiş (arkamdan) çok hızlı bir şekilde.

Bu arada Yıllardır kafamı kurcalayan bu sorulardan bir türlü kurtulamıyorum;

Bizim yaşadığımız bu olayın bilimsel olarak değerlendirilmesi ve incelenmesi mümkün mü ?
Özelliklede yere çok yaklaştıkları yerin bir önemi var mı ?
Bu yer tesadüf mü yoksa bilinçlimi seçildi ?
Burada ne tür bir maden rezervi var/yok ?
Burada biyolojik bir değişiklik olmuş mu?
Bizde bir değişiklik olmuş mu(radyasyon,manyetik alan vs cismi yakından görmenin etkisiyle)
Yoksa abartıyor muyum ?

Sizin tarafınızdan dikkate alınacak olması ile NASA ,SETI gibi araştırma yapan ciddi
kuruluşlara bildirilebilir mi ?







Bu görüntüdeki mevki bizim karşılaştığımız UFO ile çok yakın bir yerde kuş uçuşu 6-7 km gibi (dağın kuzeybatı yamacında) .Resim 02 Ağustos 2007 de, Kastamonu ili Araç ilçesi Rahmanlar köyü civarından çekilmiş. Resmi tesadüfen bulan Engin Aksakal “Sirius Ufo Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi” web sitesinde yayımlanmasına aracılık etmiştir. Aşağıdaki linkten orijinal bilgiye ulaşılabilir.

http://siriusufo.org/kastamonu-ili-arac-ilcesi/

Not: Rahmanlar köyü demişler aslında Şehrimanlar olacak ayrıca UFO’nun olduğu yer Celeplerin üstü Omcalı Katı civarı.Çekildiği yerde İğdir Geley kışla köyü civarında bir yer.Bu resmi bulan arkadaşı aradım aslında direkt çeken kişiyle görüşmek istedim ancak bulamadım, çünkü resmi gönderen arkadaş aslen Kastamonu/Araçlı, ancak oda internette gezinirken civar köy resimlerine bakarken tesadüfen fark etmiş resmi ilk çekene ulaşamadık.


1990’lı Yıllarda Kastamonu Andıraz Suyun Başı mevkiinde Piknik Yapan Öğrenciler.
(İsmail Özgül beyin web sitesinde buldum) aşağıdaki linkten orijinal haline ulaşabilirsiniz.

http://www.bahcecikkoyu.com/index.php?ind=gallery&op=foto_show&ida=552

Bu görüntüdeki mevki tamda bizim karşılaştığımız UFO ile aynı yerde(üstte görülen araba yolunda ) bizim yaşadığımız olaydan 15-16 yıl önce çekilmiş ve çok daha enteresan olan UFO’nun konumu , o gece tam olarak biz de ilk önce aynı yerden görmeye başladık. 

Hiç yorum yok