Astronot Dr. Richard Linnehan: Para Veren Uzaya Gidebilecek!


İzmir'de bulunan Uzay Kampı'nı ziyaret eden Astronot Dr. Richard Linnehan, önümüzdeki dönemde uzay yolculuklarının mesela olmaktan çıkacağını ve çok daha rahat yolculuklar yapılacağını dile getirdi.

1996 yılında ilk kez uzay tecrübesi yaşayan ve Columbia STS-78 göreviyle uzaya çıkan Linnehan, Polonya, Kanada, Yunanistan ve Türkiye'deki uzay kampı öğrencileriyle buluştu. Gezisinin Türkiye ayağında İzmir'deki kampı da ziyaret eden Linnehan, artık uzay mekiklerinin kullanılmadığını ve Orion tipi araçlara geçişlerin yaşandığını dile getirerek, son uzay mekiğinin 2011 yılında emekliye ayrıldığını ve o günden bu yana ABD'nin uzaya gidecek bir mekiğinin bulunmadığını dile getirdi. Sözlerine Orion uzay araçlarından bahsederek devam eden astronot, ilerleyen dönemde Orion tipi araçlarının güçleneceğini, uzay ve mars yolculuklarında rahatlıkla kullanılabileceğini ifade etti.

Linnehan ayrıca önümüzdeki dönemde para veren herkesin uzaya gideceğini belirterek, ilerleyen dönemde sıradan insanların da astronot olabileceğini ve astronot kavramının değişeceğini dile getirdi. 

Hiç yorum yok