Evren (Uzay) Gelişmiş Bir Bilgisayar Ürünü Mü?


Evrenin gelişmiş bir bilgisayar ürünü olabileceği ilk defa 1940'lı yıllarda Konrad Zuse tarafından tartışılmıştır. Daha sonraki dönemde birçok fizikçi bizim bir bilgisayarın içinde programlanmış bir simülasyonda yaşadığımız fikrini savunmuş ve araştırmıştır. Konu biraz Matrix filmini andırsada, fizikçiler günümüzde bu konu üzerinde ciddi şekilde delil arayışında.

Almanya'da bulunan Bonn Üniversitesi konu hakkında ileri düzeyde araştırmalar yapıyor. Üniversitede bu araştırmadan sorumlu olarak görev yapan Silas Beane, bu olasılığın bulunduğunu ve Matrix gibi bir kurgudan daha gerçek olabileceğini ifade etti. Washington Üniversitesi'nden bilim insanları geliştirdikleri araştırma yöntemleriyle bir bilgisayarın bir atom çekirdeğinden başlayarak büyük evren modelini ortaya çıkarabileceğini farketti. Aynı ekip günümüz teknolojisinin varlığının böyle bir düşüncenin oluşmasında etkili olduğunu ve çok gelişmiş bir uygarlığın bir evren programlayabileceğini düşünüyor. Ayrıca yine Washington Üniversitesi'nden Fizikçi Projesör Martin Savage, bu teorinin kanıtlanabilir olduğuna inanıyor.

Bu teori üzerinde araştırma yapan bilim insanları, kozmik ışınları inceleyerek bu ışınların ana kaynağına ulaşılabileklerini ve bu yolla evrenin temelini anlayabileceklerini umut ediyorlar. Martin Savage'in ekibinde buluna bir öğrenci, olayı daha farklı boyuta taşıyarak aynı platform üzerinde yaratılan diğer sanal evrenlerle iletişime geçebilir miyiz? sorusuna cevap arıyor.

Ancak bu teori için henüz önemli bir gelişme sağlanamadı. Fakat bilim insanları bu teorinin ispatlanabilmesi için olanca hızla çalışıyor. Genel düşünce, bu teorinin insanoğlunun bilgisayar üzerinde bir evren yaratabilmesiyle kanıtlanabileceği yönünde..

Hiç yorum yok