Bill Clinton: Bir Gün Uzaylılar Ziyaret Ederse Şaşırmam


ABD'de ABC kanalında yayınlanan bir televizyon programına katılan eski ABD başkanı Bill Clinton, bir gün uzaylılar dünyayı ziyaret ederse şaşırmam açıklamasında bulundu.

Programın sunucusu Jimmy Kimmel'in sık sık sıkıştırmalarına maruz kalan Clinton'a UFO'larla ilgili gizli raporlara ulaştınız mı sorusu soruldu. Clinton yaptığı değerlendirmede, Roswell olayı dahil birçok raporu gördüğünü ancak uzaylıların dünyayı ziyaret ettiği hakkında kesin bir kanıt olmadığını dile getirdi.

Clinton ayrıca, evrenin çok büyük olduğunu ve 2 yılda yirmiden fazla gezegen keşfedildiğini söyleyerek, uzaylıların bir gün bizi ziyaret etmesi durumunda şaşırmayacağını dile getirdi.

Tartışma Sorusu:

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Gerçekten uzaylılar var mı? Varsa bizi ziyarete geliyorlar mıdır? Siz de görüşlerinizi paylaşın.

5 yorum

Adsız dedi ki...

Carl Sagan abimizin bu konudaki gorusleri diyorum ve susuyorum

Adsız dedi ki...

bence uzaylılar vardır.sakın sanmayın koskoca evrende yalnız mıyız falan diye
çünkü o bir bahane. biliyoruz ki yaşam sadece çok hücreli değildir ve tek hücreliler de yaşam sağlayabilir. nasıl derseniz şöyle mesela Satürn uydusu Europa buzdan oluşuyor
buzun katmanları giderek kalınlaşıyor bilim adamlarının çoğu giderek dönmesinin yavaşlamasından kaynaklandığını söylüyor ama bu böyle değil çünkü orada bir bakteri var ve bunu bazı bilim adamları kanıtladı. yani uzayda bizden başka yaşam var ve evren bakteri ile kaynıyor.

Unknown dedi ki...

İnsanlık her dönem uzayda kendilerinden başka bilinçli canlılığın mevcut olup olmadığını merak edegelmiştir. Eğer UFO'lar bir yanılgı değilde ileri bir uygarlığın ürünü ise, dünya üzerine kurulmış gelişimiş Radio teleskoplar ile bu ileri uygarlık arasında bir iletişim kurulmuş olması gerekir. Evrenin derinliklerinde yaşayan en az bizim kadar gelişmiş uygarlıklar ile ilişki kurmak amacı ile SETİ (Extraterresterial intelligence) projesi hayat geçirilmiştir. Profesyonel astronomlar duyarlı antenlerini uzaya dikmiş bir merhaba diyen birisinini beklemektedirler.

Esasında bize benzer canlılığın evrenin uygun bir yerinde oluşup en azından bizimkine eşdeğer bir uygarlık meydana getirmiş olduğunu iddia etmek kimseye mantıksız gelmez. Evet; bir yerlerde belkide olabilirler. Bu olasılığı 1959 yılında İngiliz Nature dergisinde yayınladığı bir makale ile Philip Morrison ve Giuseppe Cocconi adlı iki fizikçi ortya atmıştır.

Güneş benzeri bir yıldızın gezegeninde şayet canlılık var ise, bizde olduğu gibi, mutlaka hidrojen atomunun da bulunması gerekir. Hidrojenin doğal nedenler ile yayınladığı elektromanyetik dalganın frekansı 1420,4 hertz civarındadır. Duyarlı anten bir gün bu frekansta bir sinyal alırsa bu canlılığın kanıtı olacaktır. Canlılığın üstüne şayet uygarlık gelişmişse elementlerin doğal frekanslarının ötesinde radyo frekanslar ile haberleşmeye geçmiş olabilirler. 55 senedir inatçı astrofizikçiler bir sinyal alabilmek için bekleyip durdular ve beklemeyi de kuşaklar boyu sürdürmektedirleri fakat yukarlardan tık yok.

Diğer taraftan ekranları heyacanlandıran UFO'cular biz gördük valahivebillahi gördük diyorlar. En gelişmiş Radyoteloskoplar göremiyor bizim üstatlar görüyor. Benden bir aferin onlara.

(Alıntıdır)

Adsız dedi ki...

artık varlıkları tartışılmıyor.....ne zamandan beri burada oldukları tartışılıyor......neden burada oldukları tartışılıyor......

Adsız dedi ki...

nezamandan beri burdalar ve neden buradalar ''nezamandan'' beri derken kaç onbin yıldır demek istiyorum......!!!!!