Tau Boötes b'de Su Bulundu

Amerikalı gökbilimciler geliştirdikleri yeni bir teknik sayesinde Tau Boötis yıldız sisteminde bulunan Tau Boötes b gezegeninde suyun varlığını keşfetti.


Güneş Sistemi'nin en büyük gezegeni olan Jüpiter kadar kütlesi olan gezegenin, Jüpiter'den daha sıcak bir yüzeye sahip olduğu açıklanırken, Dünya'dan yaklaşık 51 bin ışık yılı uzaklıkta olduğu ifade edildi.
Araştırmacılar yeni geliştirilen teknikle beraber James Webb Uzay Teleskobu ve Otuz Metre Teleskobu'nun da uzayın derinliklerinde su bulma imkanını arttırdığı ifade edildi.



2 yorum

Adsız dedi ki...

52 bin yılı uzaktaki bir gök cismi nasıl gözlemlenebiliyor? Biliyorum ki bir çok teleskop var ama bence 52 bin ışık yılı uzaklıktaki gezegeni gözlemlemek çok zor ve de için de suyun olup olmadığını nasıl biliyorlar ? Her mavi gezegende su olacak diye bir şey yoktur.En başta gezegenin yüzeyine inilmeli veya oraya insansız hava aracı gönderilmeli fakat buda şimdilik pek mümkün değildir.Çünkü insanoğlu daha marsa bile gidemedi ama sanırım son 5 yıl içerisinde gidecek

Unknown dedi ki...

her mavi gezegende su bulunduğunu düşünmüyorlar özel makinalar kulanıyorlar orda bahsedilen teleskop küçücük çocuk teleskopu değil