Mars'ta Yaşamak İçin 11 Türk Başvurdu


MarsOne örgütü 2023'te Mars'a kurulacak koloni için çalışmalarını sürdürüyor. Bu proje kapsamında Mars'ta yaşamak isteyen binlerce kişi Mars'taki kolonide yer almak için başvuruda bulunuyor. Şimdiye kadar 100 farklı ülkeden yaklaşık 100 bin insan Mars'ta kurulacak ve geri dönüşü olmayan yolculuk için başvuruda bulunmuş durumda.

Bu yolculuğa başvurmak isteyen adaylar, öncelikle ülkelere göre belirlenen harç ücretini (5-75 dolar arasında) ödüyor. Daha sonra kendilerini 1 dakikalık bir video ile tanıtıyorlar ve MarsOne'ın internet sitesine yüklüyorlar.  

Şimdiye kadar yapılan başvurular içinde yaşları 19 ila 34 yaşları arasında olan 11 de Türk bulunuyor. Başvuru yapan Türklerden biri kendini macerayı seven biri olarak tanıtırken, bir diğeri ise kendini asker olarak ve zorluklara karşı mücadele edebilecek biri olarak anlattı.

Başvurusu kabul edilenler 8 yıllık bir eğitimden sonra bir daha geri dönmemek üzere Dünya'yı terkedecek. Mars'a gidecek ilk ekibin maliyetinin 6 milyar dolar olacağı belirtilirken, "koloni kurma" ve "Mars'taki yaşam" reality show şeklinde saniye saniye kaydedilecek.

Diğer Haberler...

Hiç yorum yok