Tanrıların Arabaları (Kitap)

Tanrıların Arabaları, 1968 yılında Erich Von Daniken tarafından yazılmış bir bilim kitabıdır. Kitapta, binlerce yıl önce yaşamış, medeniyetlerin ve en ilkel dediğimiz toplumların, bilimin ve teknolojinin gelişimindeki yeri üzerinde durulur.

Kitapta Sümerlilerin, matematik, astronomi ve bilimde nasıl bu kadar geliştiği ve o dönemde aldıkları bilgilerin uzaylılar tarafından geldiği üzerine durulur ve kanıtlardan bahsedilir. Ancak kitabın cevap aradığı tek bir soru vardır; Erich Von Daniken'in kitabında geçmişteki medeniyetlerin ve bunların "tanrı" geleneklerinin uzaylılar tarafından getirilip getirilmediği sorgulanır. Yazara göre bizim "tanrı" dediğimiz olgu aslında uzaylılardan ibarettir. Onların gelişmişliği ve dünyamızı ziyaret edebilmesi, onları bizim gözümüzde tanrı yapmıştır. Hatta yazar bir bölümde, bir gün bizde başka bir dünyada bir yaşam keşfettiğimiz zaman, onlarında bizi tanrı gibi görebilme ihtimalinden bahseder.

Yazar kitabı yazdıktan yıllar sonra kitabın içindeki bazı noktaların abartı olduğunu kabul etmiş, ancak genel fikrinden vazgeçmemiştir.



Hiç yorum yok