Armageddon (1998) - Film

Bilim-kurgu denilince akla gelen ilk filmlerden biri şüphesiz Armageddon'dur. Film NASA'nın araştırmaları sonucu dünyaya yaklaştığı belirlenen bir göktaşının durdurulmasını konu alır. Bu göktaşı durdurulmaması halinde dünyaya çarpacak ve dünyadaki insanların büyük bir bölümünü öldürecektir. Bu durum karşısında çözüm arayışlarına giren bilim adamları, meteoru ikiye bölecek bir grubun uzaya gönderilmesine karar verir. Ancak meteoru ikiye ayırmak o kadar da kolay değildir.

Başrolde Bruce Willis'in oynadığı, yönetmenliğini Michael Bay'ın üstlendiği Armageddon, birçok açıdan uzay meraklılarının izlemesi gereken bir film. (Aslında bu film hakkında yazarken, uzay meraklısı çoğu insanın bu filmi çoktan izlediğini ve yazmamın gereksiz olduğunu düşündüm.)

Filmin yönetmeninin Michael Bay olması, filmin dilini de etkilemiş. Filmde Michael Bay'ın en önemli özelliklerinden biri olan patlama sahnelerini sıkça görüyoruz. Ayrıca filmin sonuna doğru aksiyon hiç düşmüyor. Filmin eski olduğuna aldanmayın. Filmi izlediğiniz zaman, günümüzde çekilen filmlerden çokta farklı olmadığını göreceksiniz.

İzleyecek olanlara iyi seyirler...

Filmin Fragmanı

Hiç yorum yok