Mars'ta Yaşam Var Mı?


NASA geçtiğimiz günlerde Curiosity'nin çok önemli bir keşfe imza atmış olabileceği ve bunu açıklamak için bazı deneylerin ve araştırmaların yapılması gerektiğini vurgulamıştı.

Geçtiğimiz günlerde NASA'dan beklenen açıklama geldi. Yapılan açıklamada ilkel yaşam izlerine rastlandığı belirtildi. Ancak sonuçların netleşmesi için NASA'nın alınan örneklerin Dünya'ya gelmesi  ve üzerinde daha fazla çalışma yapılması gerektiği vurgulandı.

Curisosity aracının araştırmalarında görevli olan bilim adamları yaptıkları analizlerde Mars'tan alınan toprak ve kum örneklerinde kimyasallara rastladı. Mars'ın yüzeyinde alınan örneklerde klor, su ve sülfür izine rastlandı. Bu elementlerle beraber karbon içeren kimyasallara da rastlanıldığı belirtildi. Böylelikle Mars'ta ilk kez yaşamın temel yapı taşlarına ulaşılmış oldu.

Ancak Curiosity'nin keşfettiği yaşam yapı taşlarının Mars'a nereden gelmiş olduğu netlik kazanmadı. Yapılan açıklamada, bu kimyasalların bir gök cismiyle beraber Mars'a taşınmış olabileceğini yada Curiosity'nin Dünya'dan buraya taşıdığı kimyasallar olabileceği vurgulandı. Kimyasalların nereden geldiği yapılacak detaylı analizlerden sonra netlik kazanacak.

Hiç yorum yok