Uluslararası Uzay İstasyonu'nda Sızıntı Var!

NASA ve Rus yetkililer, Uluslararası Uzay İstasyonu modülündeki uzun süredir devam eden bir hava sızıntısını inceliyor. Sızıntı son zamanlarda iki katı kadar çıktı ancak henüz bir güvenlik riskinden bahsetmek zor. Bununla beraber Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki araştırmalar da olması gerektiği gibi ilerliyor.

NASA'dan yapılan açıklamada, sızıntının incelendiği ve konu hakkında Ruslarla ortak çalışıldığı açıklandı. Sızıntının boyutlarına dair yapılan değerlendirmelerde, 0.9 kilogramlık bir hava kaybının söz konusu olduğu ifade edildi. Sızıntının bağlantı portu ile modül arasındaki PrK adı verilen bir kısımda meydana geldiği açıklandı. Bu tür sızıntıların beklenen olduğu üzerine ifadelerde bulunan NASA Genel Merkezi'ndeki ISS direktörü Robyn Gatens, tarihsel olarak sızıntı oranının arttığı ancak korkulacak bir durumun olmadığını ifade etti. Bu durum İstasyon'un geleceği hakkındaki endişeleri azaltı. Yine de bir kapsülün içinde tamamen oraya bağımlı olarak yaşayan insanlardan bahsediyoruz. En ufak bir değişiklik bile moral bozucu sonuçlara neden olabilir.

Geçtiğimiz günlerde Alper Gezeravcı'nın da İstasyon'u ziyaret etmesi gündemimizi hiç olmadığı kadar İstasyon'a çevirmişti.


Hiç yorum yok