Dogon Kabilesi ve Sirius Yıldız Sistemi


Mali'de yaşayan Dogon Kabilesi, yaklaşık olarak 250.000 kişilik bir nüfusa sahiptir. Bu kabile hakkında önemli araştırmalar yapan Marcel Griaula, Dogonlarla ilgili geniş bilgilere ulaşmıştır. Kültürlerini ve geleneklerini  dilden dile, nesilden nesile aktaran bu kabile, astronomi bilgisiyle bilim adamlarını şaşırtmaktadır.

Dogonlar 86 ışık yılı uzaklıkta bulunan Sirius Yıldız Sistemi'nden gelenler tarafından eğitildiklerine inanırlar. Ancak böylesine ilkel bir kabilenin Sirius Yıldızı Sistemi'nin varlığını nasıl bildiği büyük soru işaretidir. Ayrıca bu kabile, Sirius Yıldız Sistemi'nin yoğunluğu ve çevreleyen diğer yıldızlar hakkında da bilgi sahibidir. Dogonlara göre Sirius B Yıldızı'nda bir kaşık madde yaklaşık 5 ton ağırlığındadır. Bir diğer şaşırtıcı nokta ise bu kabilenin Satürn halkaları hakkında bilgi sahibi olmalarıdır.

Bilim adamlarının bile yeni yeni ortaya çıkardığı birçok bilgiyi yüzyıllar öncesinden bilen bu kabile bilim dünyasını şaşırtmaktadır.

Dogon Kabilesi ile ilgili daha fazla bilgi için linke tıklayabilirsiniz.

Dogon Kabilesi (Daha Fazla Bilgi)...

Ayrıca Dogonlar hakkında bildiğiniz film, belgesel veya kitaplar varsa yorum bölümünden benimle de paylaşabilirsiniz. Teşekkürler...


Hiç yorum yok