Ay ile Dünya İlk Kez Aynı Karede (1977)

Dünya'nın var olan tek doğal uydusu Ay'dır. Ay ayrıca Güneş Sistemi içerisinde beşinci büyük uydu olma özelliği taşır. Ayrıca bu uydu insanoğlunun ayak bastığı ilk ve tek gökcismidir. İnsanoğlu ilk kez bu uyduya Luna-1 adlı uzay aracıyla yaklaşmıştır. Daha sonra Luna-2 aracıyla Ay'a daha da yaklaşılmış, Luna-3 aracıyla ise Ay'ın arka yüzü fotoğraflanmıştır.

Bu gelişmelerden sonra ABD Ay'a 1969-72 yılları arasında birçok sefer düzenlemiş ve Ay'a ilk iniş gerçekleşmiştir. Bu dönemden sonra insanoğlu Ay üzerine çalışmalarda bulunmuş ve sürekli şaşırtıcı keşiflere imza atmıştır. Bugün hala insanoğlu Ay'dan başka gezegene ayak basamamıştır. Hatta araştırmalar günümüzde halen Ay odaklı olmuş, birçok ülke henüz Mars'ı hedef almaya başlamıştır.

Bütün bu gelişmeler ve çalışmalarla birlikte insanların genelde akıllarına gelmeyen bir fotoğraf dikkatimizi çekti. Genelde internette Ay ile ilgili milyonlarca bilgi bulunabilmektedir. Ancak kimse Ay ile Dünya'nın beraber çekilmiş bir fotoğrafına dikkat çekmedi. Aşağıda gördüğünüz fotoğraf Ay'ın Dünya ile 1977 yılında çekilen ilk fotoğrafıdır. Fotoğraf Voyager tarafından çekilmiştir.



Hiç yorum yok