Uzaylılarla Neden İletişim Kuramadık?


Öncelikle en basit olasılığı verelim, evrende bizden başka akıllı yaşam formu yok. Bir nevi uzayda canlı arayışını sadece biz yapıyor olabiliriz. Ancak bilim insanları birçok teori ortaya koyuyor. Aşağıda liste halinde bu teorileri göreceksiniz. Umarız fikirlerinizi bizlerle paylaşırsınız.


  • Oxford Üniversitesi'nde görevli bilim insanlarına göre, evrenin ısısı uzaylılarla iletişim kuramamızın nedeni olabilir. Bu teori uzaylıların dijitalleştiğini ve evrenin gerekli koşulları sağlayana kadar kış uykusuna yattıklarını savunuyor.
  • Bir başka teoriye göre evrende 40 milyardan fazla Dünya benzeri gezegen var ancak uzaylıların iletişim için kullandıkları dalga boylarının seyahat mesafesi yavaş olabilir. Bir diğer ihtimalle biz bu dalgaları anlamıyor ya da gözden kaçırıyor da olabiliriz. 
  • Bir diğer teoriye göre, 32 ışık yılı uzaklıktan gelebilecek dalgalar henüz bize ulaşmadı. Bu bağlamda 32 ışık yılı ya da daha uzak mesafelerde bulunan medeniyetler henüz bize sinyal gönderememiş olabilir. Kısacası belki de ilk mesaj yolda.
  • Bir diğer senaryoya göre gelişmiş medeniyetler birbirleriyle savaşarak kendi kendilerini yok ettiler. Böylece bizimle iletişime geçebilecek medeniyetler yok oldu. 
  • Bir diğer senaryoya göre ise, uzaylılar bizi izliyor ancak iletişime geçmek için uygun zaman henüz gelmedi.


Sizce neden uzaylılarla iletişim kuramadık?