Mars'ta Kesin Olarak Su Bulundu!

NASA'nın beklenen Mars açıklaması nihayet NASA'nın merkezinde düzenlenen bir basın konferansıyla yapıldı. Büyük merak uyandıran bu konferansla beraber tarihi bir açıklamayla Mars'ta sıvı halde su bulunduğu açıklandı.

Açıklamanın devamında Mars'taki sıvı suyun yaz mevsiminde ortaya çıktığı ve tuzlu olduğu ifade edildi.  Bilim insanları ilk etapta bu suyun nereden geldiğini ve nasıl ortaya çıktığını araştıracaklar. Bir muhabirin Mars'ta bitki yetiştirebilecek miyiz sorusuna ise, "mümkün" ancak başka koşulların da yerine gelmesi gerektiği belirtildi. Bilim insanlarına Mars'ta yaşam sorusu da soruldu. NASA'dan yapılan açıklamaya göre, henüz Mars'ta yaşam izine rastlanamadı ancak tuzlu suyun bulunması bu ihtimali güçlendirdi.

Ayrıca NASA'nın açıklamasına göre suyun varlığının keşfi Mars'a yolculuğu kolaylaştıracak ve çok sayıda ihtiyaç direkt olarak Mars'ta karşılanabilecek.

Ancak Mars'ta tek başına yaşam mücadelesi veren bir bilim insanını anlatan film olan Marslı'dan hemen önce yapılan bu açıklamalar, acaba film için böyle bir reklama gidilmiş olabilir mi sorusunu akla getirdi.


Gelişmeler yine haberuzay'da olacak...