Bermuda Şeytan Üçgeni ve Sırrı

Üzerine yüzlerce komplo teorisi üretilen, Bermuda, Miami ve Porto Rico'daki San Juan'ın yer aldığı üçgen bölgede bulunan Bermuda şeytan üçgeni, birçok efsane ve araştırmaya konu olmuştur.  Bu bölgede yaşanan çok sayıda uçak ve gemi kazasının yanı sıra birçok uçağın kaybolması bu bölge üzerine çok sayıda araştırma yapılmasına sebebiyet vermiştir.

Kristof Kolomb'un tuttuğu günlüklerde Bermuda Şeytan Üçgeninde çok sayıda uçan ve ne olduğu belli olmayan nesneden bahsedildiği söylenmesine rağmen yıllar boyunca bu bölgede manyetik bir etkileşimin uçak ve gemilerin kayboluşunda etkili olduğu düşünülmüştü. Bir grup araştırmacı ise daha da ileri giderek, dünya dışı varlıkların bu bölgeye yoğun gelmesinden dolayı manyetik bir alanın oluştuğunu ileri sürdü. Ayrıca kayıp kıta Atlantis'in de aynı okyanus üzerinde bulunması üzerine birçok araştırmacı kayıt kıta ile bu alan arasında bağlantı aradı.

Ancak son yıllarda ortaya çok daha basit ve kanıtlanabilir bir teori atıldı. Yapılan araştırmalarda bu alanda sanıldığı gibi manyetik bir etki olmadığı tespit edildi. Bölgeyi bu denli özel yapan olayın bulunan doğal gaz olduğu iddia edildi. Ancak günümüzde zaman zaman bu bölge tekrar gündeme gelmektedir ve halen tam anlamıyla sırrı çözülememiştir.


Bermuda Şeytan Üçgeninde Yaşanan Kazalar ve Kayıplar;

5 Aralık 1945 - Flight 19 (14 Havacı kayboldu)
5 Aralık 1945 - Mariner BuNo 59225 (Flight 19 ekibini arayan 13 havacı aynı gün kayboldu)
30 Ocak 1948 - Avro Tudor G-AHNP Star Tiger (6 çalışan ve 25 yolcu kayboldu)
28 Aralık 1948 - Douglas DC-3 (3 çalışan ve 25 yolcu kayboldu)
17 Ocak 1949 - Avro Tudor G-AHNP Star Ariel (7 çalışan ve 13 yolcu kayboldu)
6 Aralık 1965 - Private Cessna (1 pilot ve 1 yolcu kayboldu)


Ayrıca tarihte bu bölgeden geçen 6 gemi kayboldu ve kaybolan yüzlerce insandan haber alınamadı. Geçtiğimiz yıllarda Air France'ın da 228 yolcusuyla bu bölgede düştüğü üzerine haberler yapıldı. Ancak olay üzerine bir açıklama gelmedi.


    Hiç yorum yok