Elon Musk Kimdir?


Birçoklarımızın bu dünyadan değil tanımlamaları yaptığı Elon Musk, 28 Haziran 1971 yılında Güney Afrika'da doğdu. Henüz 10 yaşındayken bilgisayara ilgi duyan Musk, daha 12 yaşında Blaster isimli bir oyun geliştirmeyi başardı. 

1989 yılında okumak için Kanada'ya taşınan ünlü girişimci, Pennsylvania Üniversitesi'nden fizik ve ekonomi üzerinde eğitim aldı. İnternetin yeni popüler olmaya başladığı günlerde kardeşiyle beraber Zip2 şirketini kurdu. Zip2 çevrimiçi bir şehir rehberiydi ve kısa sürede büyük başarı yakaladı. Bu başarısının farkına varan The New York Times ile bir anlaşma imzalandı. Ancak Zip2'nin yönetiminde çıkan anlaşmazlıklar sonunda şirket Compaq'a 307 milyon dolara satıldı. Elon bu anlaşmadan 22 milyon dolar gibi bir gelir elde etti. 

Fikirleriyle ve girişimcilik ruhuyla çalışmaya devam eden Musk, kısa süre içinde X.com'u kurdu. X.com ödeme işlerinin yönetildiği bir platformdu. Daha sonraki dönemde şirketin ismi PayPal olarak değişti. Yoktan var ettiği şirketin eBay'e satılmasıyla beraber Musk 165 milyon doların sahibi oldu.

Uzaya büyük merak duyan Elon Musk, 2002 yılında SpaceX şirketini kurdu. 10 milyon dolara kurulan şirketin ilk amacı uygun fiyatlı roketler üretmekti. Şirket 2009 yılında Falcon1 isimli ticari uzay aracını uzaya göndermeyi başardı. Dragon uzay aracı ise 2012 yılında Uzay İstasyonu'na bağlanan ilk ticari uzay aracı olarak tarihe geçti. 

2008 yılında Tesla Motors'un CEO'su olan Elon Musk, yenilikçi fikirlerini bu sektörde de hayata geçiriyor.