Uzaylıların Neye Benzediğini Araştıran Çalışma Yayımlandı


Oxford Üniversitesi'nde görevli bilim insanları ilginç bir yaklaşımla uzaylıların da bizlere benzeyebileceğini öne sürdü. Sonuçları uluslararası bir akademik dergide yayımlanan çalışma, dünya üzerindeki evrimi farklı bir boyutuyla ele alıyor. Tabi ortaya konan sonuçlar hiçbir zaman uzaylıların kesin olarak neye benzediğini söylemiyor ya da iddia etmiyor. 

Bilim insanları uzaylıların da doğal seleksiyon gibi aşamalardan geçmiş olduğunu düşünüyor ve bu sayede insan gibi zamanla daha güçlü hale gelebilme ihtimalini vurguluyorlar. Oxford Zooloji Bölümü'ne görevli araştırmacı Sam Levin, astrobiyologların temel görevinin Dünya'da bilinen kimya, jeoloji ve fizik kurallarıyla temellendirilen tahminler yürütmek olduğunu belirterek, kendi önerilerini ise bu konuda tahminler yapacak alternatif bir evrim teorisi olarak açıklıyor. Ayrıca kendi yaklaşımlarını muhtemel silikon temelli ya da DNA içermeyen canlılar için de kullanılabilir olarak belirtiyor. 

Kısacası evrim teorisi temelli yeni yaklaşımlar deneyerek muhtemel uzaylıları anlamlandırabilme ihtimalimizin daha verimli sonuçlar vereceğini ifade etmişler. Ancak halan uzaylıları merak ediyorum :)