Isaac Asimov - Vakıf Serisi / Tanıtım


Bilim kurgu romanları son yıllarda popüler olmaya başladı ancak hiçbiri bir zamanlar Asimov'un Vakıf serisi kadar ses getirmedi. Bir döneme damgasını vuran ve artık baskısı bulunamayan Vakıf serisi için İthaki Yayınları güzel bir kararla yeniden basım kararı aldı. Kitap daha önce farklı yayıncılar tarafından basılmıştı.

Geçtiğimiz yıl eski basım bir Vakıf serisi kitabın sahaflarda bulmuştum ancak alamamıştım. Sahaf bana kitabın 300 lira fiyatı olduğunu ifade etmişti. Alınan duyumlara göre, İthaki tüm seriyi 2-3 ay aralıklarla piyasaya sürecek. Serinin ilk kitabı çıktı bile... Alt bölümde tanıtım yazısını bulabilirsiniz.

Hugo Tüm Zamanların En İyi Serisi Ödülü

1941 yılında genç bir bilim insanı ve yazar olarak Isaac Asimov, Edward Gibbon’ın yazdığı Roma İmparatorluğu‘nun Gerileyiş ve Çöküş Tarihi’nden etkilenerek çağının çok ötesinde bir destan yazdı: Galaktik İmparatorluk’un çöküşü ve feodalizmin dönüşü, İkinci Galaktik İmparatorluk dönemindeki güvenli ortamdan geçmişe bakan bir bakış açısıyla anlatıldı. İşte bu süreç sonucunda “Tarih tahmin edilebilir mi?”, “Toplum nasıl yönetilmeli?” ya da “İmparatorluklar neden yükselir ve çöker?” gibi soruları sormaktan çekinmeyen destansı Vakıf Serisi ortaya çıktı.