Uzaya Gönderilen Haritalar Felakate Zemin Hazırlamış Olabilir


Günümüzde artık uzaylı medeniyetlerin iyi olabileceğine ihtimal veren bilim insanı sayısı azalıyor. İhtimaller belki kendi medeniyetimizin ne kadar kötülükler üzerine kurulduğundan varsayımla ortaya çıkıyor ancak Dr. Frank Drake 40 yıl önce yaptığı harita dizaynı konusunda pişman gibi görünüyor. 

40 yıl önce uzaylıların bizi bulması için haritalar uzaya gönderilmeye başlandı. Voyager 1, Voyager 2, Pioneer 10 ve 11 uzay araçlarıyla uzaya haritalar gönderildi. Bunlar tamamen uzaylıların iyi niyetli olacağını varsayarak yapılan çalışmalardı. 40 yıl önce uzaya gönderilen bir haritayı çizen Dr. Frank Drake artık eskisi kadar iyimser bir havanın olmadığını dile getirdi. National Geographic'e konuşan Drake, 1970'lerde insanların uzaylı medeniyetlerin "arkadaş canlısı" olduğunu düşündüğünü ancak bugün bu görüşün artık kalmadığını dile getirdi. 

Bilindiği üzere Stephen Hawking de uzaylıların bizi bulmamasının daha iyi olacağını dile getirmiş ve insanlığın sömürülen bir konuma düşebileceğini vurgulamıştı. 

Aklıma şu geliyor; acaba bizim bilmediğimiz bir şeyler mi öğrendiler?