Uzay Araştırmalarında Küp Uydu Dönemi Başlayabilir



Purdue Üniversitesi'nde çalışan bir ekip minyatür küp uydular geliştirmeye çalışıyor. Maliyeti düşük ve hafif olan bu uydular gelecek için uzay araştırmalarının temel aracı haline gelebilir. 

Küp uydular içlerinde bulunan ısıtıcılar yardımıysa suyu buhar haline getirip borular aracılığıyla itme gücü oluşturabiliyor. Bu özellikleri uyduların hareket etmesine yardımcı oluyor. Normal şartlarda bu tarz küp uyduların 12 iticiye ihtiyacı oluyor ancak Purdue Üniversitesi'nden bilim insanları sadece 4 iticiyle uyduların hareket etmesini amaçlıyor. Toplamda 2.8 kilo olması beklenen küp uyduların birçok uzay görevinde kullanılması planlanıyor. Küp uydunun patentini almak üzere harekete geçen bilim insanları projeden çok umutlu. 

Küp uydular belki uzaya gönderilmek bağlamında ilk etapta yetersiz kalabilir ancak Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 3D yazıcılarla üretilmiş ve uzayın birçok yerine gönderilmiş uydular büyük katkılar sağlayabilir. Düşünün günde onlarca uydu üretilebilir ve uzay boşluğuna salınabilir. Belki uzay yarışına yeni ülkeler de katılabilir.