Dünya ile Güneş Arasında Gizli Portallar Keşfedildi

Uzun zaman sonra ilginç ve kafa karıştıran bir haberle yine karşınızdayız. Konu biraz bilim-kurgu gibi gelebilir ancak yetkililerden gelen açıklamalarla beraber üzerinde durmaya değer. 

NASA, Dünya'nın manyetik alanında gizli portallar keşfetti. X- noktaları verilen bu portallar yapılan açıklamalara göre Dünya ile Güneş'in manyetik alanı arasında 150 milyon km boyunca uzanıyor. NASA'nın THEMIS uzay aracı ve Avrupa Cluster uydusu yaptıkları ölçümlerde 150 milyon km boyunca birçok portalın açılıp kapandığını saptadı. Bu portalların meydana getirdiği açıklıklardan, enerji parçacıkları geçip Dünya'nın üst katmanlarını ısıtabiliyor. Daha da fazlası bu portallar jeomanyetik fırtınaları tetikleyebiliyor. Kısacası parçacıklar Güneş'ten Dünya'ya görünmeyen geçitler aracılığıyla iletilebiliyor. THEMIS projesinde görevli bilim insanı David Sibeck ilk etapta bu portalların varlığına inanmakta zorluk çektiğini dile getirdi. 

Iowa Üniversitesi'nin yetkilendirildiği görev kapsamında ortaya çıkarılan bu portalların varlığının amaçları konusunda da herhangi bir netlik yok. Bilim insanları portalların görünmez ve değişken olmasından dolayı zor izlendiğini belirtiyorlar. Bu portallara X-noktaları adı verilmesinin sebebi ise parçacıklar portallara vardıklarında X biçiminde birleşiyor olması. 
Belki de başka gezegenlere de böyle portallar vardır ve birgün evrenin çok farklı noktalarına bu portallar aracılığıyla geçeriz. Aklıma hemen Stargate SG1 dizisi geldi.