Güneş Sistemi Hakkında En Çok Söylenen Yanlışlar



Güneş Sistemi ile ilgili bilinen en temel yanlışları sizler için doğruladık. Listeyi uzatmak isteyen varsa yorum kısmına yazabilir. 
  1. Merkür birçok kişi tarafından en sıcak gezegen olarak bilinir. Bunun temel nedeni Güneş'e en yakın olmasından kaynaklanır. Ancak Güneş Sistemi'nin en sıcak gezegeni Venüs'tür. Venüs'te ortalama sıcaklık 462 derece iken, Merkür'de 420 derecedir. 
  2. Ay'ın karanlık yüzü tanımlamasını duymuşsunuzdur. Birçoklarımız Ay'ın bir yüzünün karanlık olduğunu düşünür ancak bu bilgi yanlıştır. Ay'ın karanlık yüzü tanımlaması aslında Ay'ın Dünya'yı hiçbir zaman göremeyen yüzü için kullanılır. Aslında oldukça aydınlıktır.
  3. Söylenen bilgi yanlışlarının başında Dünya'nın yuvarlak olduğu gelir. Tabi burada Dünya düzdür demeyeceğiz :) Dünya aslında dönüş hızından dolayı zamanla geoid şeklini almıştır. Kutuplardan basık, ekvatordan şişkince. 
  4. Başka bir yanlış bilgi ise Güneş'in sarı olduğudur. Güneş normalde beyazdır. Sarı ışık Güneş ışınlarının ışık dalga boyları uzadıkça ortaya çıkar. 
  5. Yazın Dünya Güneş'e daha yakın ve durumdan ötürü sıcak oluyor bilgisi yanlıştır. Yaz ya da Kış mevsimi aslında Dünya'nın eksen eğikliğinden ve eğikliğin yönüyle ilgilidir.