Güneş Sistemi Keşfedilmemiş Bir Gezegene Sahip Olabilir


Güneş Sistemi'nde kaç gezegen var? Bir zamanlar dokuzdu, şimdilerde bu rakam Plüton'un gezegen olmadığı açıklandığından bu yana sekiz olarak biliniyor. Ancak bilim insanları Güneş Sistemi'nde daha fazla gezegen olma ihtimali üzerinde duruyor.

Bilim insanları hemen hemen Mars büyüklüğünde bir gezegenin Güneş Sistemi'nin karanlık ve uzak bölgelerinde olma ihtimalinde bahsediyorlar. Neptün'ün ötesinde başlayan Kuiper Kuşağı'nda bulunan gök cisimlerinin garip ve olağan dışı hareketlerinin henüz keşfedilmemiş bu gezegen için bir açıklama olabileceği düşünülüyor.

Bilim insanlarına göre, eğer gök cisimlerinin yörünge hesaplamaları gerçek verilerle uyuşmuyorsa, cisimleri etkileyen ve henüz keşfedilmemiş başka bir gök cismi tarafından etkilenme ihtimalleri vardır.

Bakalım yakın zamanda bir gezegen keşfi gerçekleşecek mi? Düşünün, yüzlerce yıldır uzayı araştırıyoruz ve milyarlarca yıl uzağı görebiliyoruz ancak halen kendi Güneş Sistemi'mizde keşfedemediğimiz bir gezegen olup olmadığını tartışıyoruz. Uzay adeta sırlarla dolu.