Elon Musk Mars Planını Açıkladı


Uzay konusunda imkansız her şeyi başarmayı kendine hedef seçen Elon Musk, Mars planı hakkında bir makale kaleme aldı.

SpaceX şirketinin sahibi Musk, kaleme aldığı makalede Mars'a 50 yıl içerisinde 1 milyonun yaşayabileceği bir koloni kurma hedefi olduğunu yazdı. Peki bu nasıl olacak?

Proje kapsamında Raptor isimli Falcon roketlerinden 3 katı büyüklüğünde roketler geliştirilecek. Bu roketler Mars'a eşya taşımada önemli görev üstlenecek. Ayrıca gönderilecek uzay gemilerinin havalanması, inişe geçmesi, yakıt değiştirmesi ve yeniden havalanması üzerinde çalışılacak ve bu sayede sürekli olarak Dünya ile Mars arasında bir trafik sağlanacak.

Tabi görev bunlarla sınırlı değil. Musk'ın planları arasında Mars toprağından yakıt üretme ve uzay araçlarını yeniden havalandırma gibi bir plan da var. Şu an için bu hedefler bilim kurgu filmlerini andırsa da Musk'ın nasıl bir başarı yakalayacağı merak konusu.

Blog üzerinde daha birçok aşılması gereken problem üzerinde durmuş, birçok yönden Mars için hazır olmadığımızı belirtmiştik. Fakat ilerleyen yıllar ne getirir bilinmez. Yazar olarak tek dileğim bir kişinin Mars'a iniş yaptığını yaşamım sürecinde görebilmek.