Uzaydan Gelen Sinyalleri Anlamıyor Olabilir Miyiz?


Uzaylılar var mıdır? Bize sinyal gönderiyorlar mı? Belki de şu an bizi farketmiş bir medeniyer bizlere sesini duyumaya çalışıyor bile olabilir. Bunu düşünerek gökyüzüne baktığımızda farklı duygulara kapılabiliriz. Böyle düşünüyor ya da soru işaretleri içerisindeyseniz yalnız değilsiniz.

Harward-Smithsonian Astrofizik Merkezi'nde görevli bilim insanı Prof. Avi Loeb de benzer düşünmüş olsa gerek ki uzaylıların gönderdiği radyo sinyallerini anlamıyor olabiliriz gibi bir açıklama yapmış. Loeb'e göre, uzaydan gelen radyo dalgalarını yanlış yorumluyor olma ihtimalimiz var.

Uydular aracılığıyla dünyamıza gelen radyo dalgalarının uzay gemilerinden gelen sızıntılar olabileceğini düşünen Loeb, hızlı radyo patlamalarının (FRB) uzaylıların kanıtı olabileceği fikrini ortaya attı.

Radyo emisyonlarından alınan sinyallerin binde bir gibi çok kısa bir zaman içinde görünüp kaybolması olarak tanımlayabileceğimz hızlı radyo patlamalarının ilk keşfi 2007'de yapıldı. Prof. Loeb bu yaşanan olayın devasa uzay gemilerinden kaynaklanabileceğini iddia ediyor. Loeb'e göre böyle bir olasılık var ve bizim FRB denilen hızlı radyo patlamaları üzerine daha fazla araştırma yapmamız gerekiyor. Ancak şu ana kadar hızlı radyo patlamalarının kaynağı konusunda bir fikrimiz yok.