Nibiru Efsanesi ve Ortaya Dolaşan Yalanlar


Nibiru, zaman zaman Dünya'ya çarpacağı söylenen, 2012 yılında kıyameti getireceği iddia edilen ve son olarak 25 Şubat'ta Dünya'ya çarpacağı ortaya atılan hayali bir gezegendir. Hayali dememizin nedeni şu an için NASA ya da herhangi bir ajans tarafından tanımlanamamış olması.

Günümüzde Gezegen X olarak da bilinen Nibiru, ismini Sümerlerden alır. Sümerler Nibiru ismini geçiş anlamına geldiği için vermiştir. Babil astronomları ise Marduk ismini vermiştir. Birçok komplo teorisyeni tarafından Maya takviminin sonunda Dünya'ya çarpacağını söylemiştir. Ancak ortaya olduğu üzere gerçekleşmedi. Birçok araştırmacı tarihten kaynakları okuyarak, gezegenin Dünya'dan 4 kat büyük olduğunu ve Güneş etrafında bir turunu 3600 yılda tamamladığını söyler. O zaman bu kadar büyük bir gezegen nasıl olur da çarpmadan 20 gün önce bile gökyüzünde belirmez? sorusunu sorabiliriz sanırım.

Kısacası 25 Şubat'ta çarpacak ya da şu tarihte çarpacak gibi söylemlere inanmayınız. Gezegen ile ilgili tüm bilgiler ise tarihi çalışmalar kaynaklıdır. NASA henüz böyle bir gezegen gözlemi yapmamıştır.