Mars 2117 Project Kapsamında Mars Üzerinde Yaşam!



Mars'a kent kurma, koloni kurma ya da kendi kendimize Dünya'dan destek almadan yaşama. Bu tanımlamaları ya da projeleri sık sık duyuyoruz. Bu bağlamda birçok araştırma yapılıyor ancak henüz planlı olarak bir Mars'ta yaşam konsepti yok. NASA bile henüz Mars yolculuğunu bizlere adım adım anlatamıyor. 

Henüz daha Mars'a nasıl ve ne şekilde yerleşirizi anlayamamışken, Birleşik Arap Emirlikleri'nden ilginç bir proje haberi geldi. Projenin ismi Mars 2117 Project. Yani BAE'ne göre 100 yıl içinde Mars'a mini kent kurmuş olacaklar. Hatta proje kapsamında ilk animasyon görüntüler de yayınlanmış. Tabi her zaman olduğu gibi haber siteleri yine bunu ballandıra ballandıra yazdı. Yaşadığımız bu heyecan güzel ancak 100 yıl sonra Mars'a mini kent kuruyoruz gibi bir açıklamanın çok da bir heyecanı yok gibi. (100 yıl sonra böyle bir ülkenin olacağını bile tahmin etmek imkansız, hele ki Ortadoğu bu haldeyken)

Kısacası hiçbir Mars faaliyeti olmayan ya da kısıtlı uzay çalışmaları olan Türkiye bile çıkıp 50 yıl sonra Mars'ta megakent kuruyoruz diyebilir. Önemli olan demek değil birşeyler yapmaktır. Şu an için henüz insanoğlu uzun süre uzayda kalırsa nasıl sonuçlar alır? sorusuna tam olarak cevap bulabilmiş değil. Ancak umarız en yakın zamanda Mars'ta oluruz.

Görüşlerinizi bekleriz... :)