CIA Raporlarında UFO Gözlemleri


CIA'in 2016 yılında erişime açtığı yaklaşık 13 milyon belge arasında 1968'de yaşanan UFO olayları da var. Raporlarda özellikle Nepal ile Tibet üzerindeki UFO'lar hakkında ilginç açıklamalar bulunuyor.

Belgelere göre, 1968 yılının 19 Şubat'ında Nepal'in kuzeydoğusu ile Sikkim'de akşam saatlerinde yüksek hızla hareket eden bir cisim farkedildi. Cisim yüksek hızının yanı sıra güçlü bir ışık yaydığı ve kırmızı-yeşil renkte ışıklar saçtığı kaydedildi. Bunlarla beraber rapora göre, cismin görülmesinin ardından gökgürültüsüne benzer bir ses duyuldu.

Aynı yıl 21 Şubat'ta ise Butan'ın başkenti Thimphu'daki yaşanan bir UFO gözlemi raporlarda yer alıyor. Raporda, mavi ışıklar yakan bir cismin sessiz bir şekilde hareket ettiği belirtiliyor.

4 Mart 1968'de ise Hindistan'ın Ladakh kentinde yaşanan bir UFO gözlemi rapor edilmiş. Raporda beyaz ışıkla beraber 2 patlama sesi duyulduğu belirtiliyor. Seslerin ardından ise kırmızı ışık görülüyor.

Bir diğer olay ise Nepal'de gerçekleşiyor. Raporlara göre, Nepal'de tanımlanamayan bir cisim bulunuyor. Cismin 186 cm tabanı var. Yüksekliği ise yaklaşık 124 cm. Ayrıca bu cisme benzer başka cisimlerin de Talakote ve Turepasale bölgelerinde bulunduğu belirtilmiş.

Tüm bunlarla beraber yayınlanan belgelerin bazılarına bilimsel bir açıklama getirilemediği de raporlar arasında yer alıyor.

Belgeler Sputnik'ten alınmıştır.