Team Indus Uzayda Bira Üretmeyi Deneyecek


Google ve XPrize Vakfı'nın ortaklaşa düzenlendikleri yarışma kapsamında Ay'a araç gönderecek 5 takım belli oldu. Yarışma kapsamında konuşan proje yöneticisi Chanda Gonzales, tüm takımların sunumlarının etkileyici olduğunu ve bu durumdan ötürü 1 milyon doların takımlar arasında paylaşıldığını açıkladı. (Katılan ülke ve takımların listesi aşağıda)

Yarışma kapsamında Ay'a küçük araçlar gönderecek ekipler, bu araçları Ay yüzeyinde 500 metre ilerletecek ve Dünya'dan fotoğraf göndertecek.

Tüm bunların yanında Hindistan'tan yarışmaya katılan Team Indus, geliştireceği ECA isimli taşıtla beraber Ay'da mikrop ve mantarların davranışlarını da inceleyecek. Ancak Hindistan temsilcisinin medyada en büyük etki yaratan olayı Ay'da bira mayası deneyi olacak.

Belki bu deney çok gereksiz gözüküyor fakat Dünya genelinde insanların oldukça fazla tükettiği bir içeceği Ay'da üreteceğiz diyerek yapılan reklam da önemli. Nitekim sadece bir açıklamayla dahi artık Team Indus takımı merak edilenler arasına girdi. Darısı ülkemizden bir şirketin başına.

Yarışmaya katılmaya hak kazananlar;

Moon Express (ABD)
Synergy Moon (Uluslararası Bir Şirket)
Team Indus (Hindistan)
Hakuto (Japonya)
Spaceil (İsrail) 

Organizasyonun internet sitesi için;

http://lunar.xprize.org