Perseid Meteor Yağmuru (12-13 Ağustos 2016)


Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan meteor yağmurları bu yıl 12-13 Ağustos tarihlerinde gözlemlenebilecek. Herhangi bir araç gereç olmaksızın çıplak gözle gözlemlenecek olan bu doğa olayının harika bir görsel şölen sunması bekleniyor.

ilk kez M.S 36'da gözlemlenen Perseid meteor yağmurunun geçtiğimiz yıllarda nasıl bir şölen sunduğunu alt bölümdeki videodan izleyebilirsiniz. Ayrıca olay sonrası fotoğraflar ve videolar yine haberuzay.com, facebook/haberuzay ve youtube/user/haberuzay'dan da paylaşılacaktır.

Kimler görebilir?

Öncelikle açık ve gökyüzünü rahat görebileceğiniz bir alan gerekiyor. Ve tabi olarak Kuzey Yarımküre'de olmak. Eğer canlı yayın linki bulursam yine çeşitli kanallardan paylaşacağım. Herkese iyi seyirler.

Perseid Meteor Yağmuru Nasıl Oluşur?

Perseid meteor yağmuruna sebep olan 109/Swift Tuttle kuyruklu yıldızıdır. Bu kuyruklu yıldız Güneş etrafında 133 yılda bir turunu tamamlar. Ancak tur atarken arkasında belirli miktarda bir yığın bırakır. Dünya ise bu enkaz yığınının içinden geçerek meteor yağmuruna neden olur. Dünya atmosferine giren taşlar yanarak görsel şölene neden olur. Halk arasında bu olay yıldız kayması olarak da bilinir.