95 Işık Yılı Uzaklıktan Alınan Sinyal


Bilim insanları uzaylıların bizimle bağlantı kurup kurmadığı tartışıyor. Tartışmanın sebebi ise 15 Mayıs 2015'te Rusya'da bir teleskobun 95 ışık yılı uzaklıktan aldığı bir sinyal.

Yapılan incelemelere göre, sinyal ilk olarak Karaçay-Çerkezya bölgesinde bulunan ratan-600 teleskobuyla alındı. Sinyalin geldiği yıldızın ismi ise 95 ışık yılı uzaklıkta bulunan hd 164595.

Sinyalden hemen sonra tartışmalar halen devam ediyor. Dünya dışı akıllı yaşam araştırma programı SETI kapsamında Panama ve Kaliforniya teleskopları üzerinden incelemeler devam ediyor. Sinyallerle ilgili 2 temel düşünce var. İlki sinyalin uzaylılara ait olduğu yönünde. İkinci görüş ise yıldızların çekim gücü ve sesi başka noktalara taşıyan micro-mercekleme olayı. Bir grup bilim insanı sinyalin kaynağının bu olaydan kaynaklı olabileceğini savunuyor.

Tüm bunlarla beraber, sinyallerin uzaylılardan geldiğine inanan ve uzaylıların ne kadar gelişmiş olduğunu araştıran bilim insanlarının da olduğu söyleniyor ancak kesin olan radyo sinyallerinin önümüzdeki ay Meksika'da düzenlenecek bir konferansta tartışılacak olması.

Bekleyip göreceğiz...