Depremler ile Yıldızlar Arasında Uydurulan İlişki


Depremlerle yıldızlar arasında hep bir bağlantı olduğu söylenir. Hatta birçoğumuz 17 Ağustos 1999'daki depremde yıldızların çok yakın ve parlak olduğunu görmüşüzdür. Ancak öncelikle hatırlamamız gereken yıldızların Dünya'da depremi tetikleyemeyecek kadar uzakta olduklarıdır. En azından şimdiye kadar bir bağlantı olduğu konusunda çok ciddi sonuçlar yok.

Peki 17 Ağustos 1999'da neden yıldızlar daha yakın ve parlak göründü?

Bunun nedeni aslında oldukça basit. O gün hatırlıyorum ben bile yıldızların inanılmaz bir şekilde Dünya'ya düşeceğini düşünmüştüm. Ancak gerçek tüm şehir ışıklarının sönmesinde gizli. Elektrikler kesilince yıldızları normalde görmemiz gerektiği şekilde gördük. Çünkü günümüzde şehir ışıkları gece saatlerinde bizlerin yıldızları görmesini engeller. Bu durum deprem sonrasında elektrik kesilmesiyle ortadan kalktı ve biz tüm yıldızları tüm çıplaklıklarıyla gördük. Hatta hane sayısı çok az olan köylere gidenler de aynı parlak yıldızları ve sanki çok yakınlarmış gibi görecektir.

Bu bakımdan bazı sitelerde yer alan, göğün yaklaştığı, UFO'ların geldiği ya da ilahi bir durumdu gibi iddialara inanmayınız (en azından yıldızların görünümü için). Tüm yıldızların ya da göğün yer değiştirmesi demek evrendeki tüm düzeni değiştirmek demektir. Bunu da unutmayalım. Fakat bizim yıldızımız (Güneş) ile Dünya'daki depremler arasındaki ilişki bilim dünyasında tartışmalı olan konudur.