İnsanlı Mars Görevleri İçin Tarih Verildi

Bundan yaklaşık 4 yıl önce bu blogu kurduğum günden bu yana Mars'a insanlı yolculuk haberleri veriyorum. Gerek geliştirilen araçlar, gerek tahminlerle oldukça ilgi duyulan bir konu.

SpaceX şirketinin sahibi ve kurucusu Elon Musk Hong Kong'ta yaptığı bir konuşma ile Mars'a insan gönderme üzerine yaşanan tartışmaları daha da alevlendirecek. Musk'ın yaptığı açıklamaya göre, insanlı Mars görevi önümüzdeki yıl başlayacak ve 2025 yılına kadar Mars'a insan gönderilmiş olacak. Mars'a insan göndermeden önce astronot güvenliği maksimum seviyede olacak. Gerek Dünya'nın çeşitli noktalarında gerekse havada testler gerçekleştirilecek.

Ayrıca çalışmalar esnasında Mars için Uluslararası Uzay İstasyonu modeli baz alınarak sürekli değişim içinde olacak bir astronot ekibi görevlendirebilir fikri ağırlık kazanabilir.

Eğer bilim insanları Mars'a astronot göndermeyi ve belirli bir süre bu gezegende konaklamasını sağlayabilirse, önümüzdeki yıllarda uzayda koloni çalışmaları hız kazanabilir. Belki de bundan 100 yıl sonra Asimov kitaplarının konuları gerçeğe dönüşebilir.

Bekleyip göreceğiz...