Gizemli Cismin Sırrı Çözüldü

1480 ışık yılı uzaklıkta KIC 8462851 isimli bir yıldızın etrafında alışılmışın dışında bir cisim farkedildi. Bu cismin düzensiz olarak 5 ile 80 gün arasında yıldız etrafında döndüğü tespit edilmişti Bilindiği üzere bu rakamlar normal şartlarda pek mümkün değil. Bu gelişmeleri geçtiğimiz haftalardan biliyoruz.  

Normal şartlarda yıldızların etrafında dönen cisimler belirli bir hızda ve düzende dönerler. Bu durum "acaba bu yıldızın etrafında dev bir uzay gemisi mi var?" sorusunu akıllara getirdi. Ancak NASA bu cismin gizemini çözdüğünü açıkladı.

NASA'dan yapılan açıklamaya göre, bu cisim bir yıldız olabilir. Normal olarak bir yıldızın diğer yıldızın çekim alanına girmeyeceği biliniyor. Hatta yıldızların kusursuz yuvarlaklıkları sadece kendi çekim alanlarına başka gökcisimlerinin girmesinden kaynaklı olduğu da bilim insanları arasında kabul görmüş durumda. Ancak elde ettikleri verileri inceleyen bilim insanları, yıldızın etrafında dönen cismin yamuk şekilli bir yıldız olabileceği ve bu yüzden düzensiz olarak KIC 8462851'in etrafında dönebileceği tezini savunuyorlar.

Detaylar yine ilerleyen günlerde.