Dondurup Tekrar Diriltme İşlemi / Cryonics

Bir çoğunuzun bilgi sahibi olmadığını düşündüğüm ve son zamanlarda bilim kurgunun konusu içinde yer alan bir kuruluş ve işlemden bahsetmek istiyorum. Bu işlem kabaca insanları dondurma ve yeniden diriltme üzerine kurulmuş.

Cryonics, kelime olarak dondurulan insanların gelecekte tekrar diriltilmesi anlamına geliyor. Cryonics Institute isimli bir kuruluş bu işlem için 1960'larda kurulmuş. Kurumun amacı ölmek üzere olan ya da belirli bir ölüm derecesine ulaşan insanları dondurup gelecekte hastalıklarına kesin çare bulunduğu zaman tekrar yaşama döndürmek. Fikir olarak güzel görünse de teorik olarak ne kadar mümkün olduğu halen tartışmalı. Ayrıca eğer yanlış hatırlamıyorsam 1970'li yıllarda bu kuruma güvenip kendini dondurtanlar olmuştu. (Tabi binlerce dolar para ödeyerek)

Her ne kadar bilim kurgu konusu olarak işlense de düşününce oldukça harika bir durum söz konusu olabilir. Düşünün ölmek üzeresiniz ve birisi size bir günlüğüne dahi olsa 200 yıl sonrasını görmek ister misiniz? diye soruyor. Ve birgün uyanıyorsunuz yıl olmuş 2215.

Filmi yakında çıkar :)

Detaylı bilgileri bu linkte güzel anlatmışlar: Tıklayınız