Aziz Sancar Gururumuz Oldu Ancak...!


Kuzey Carolina Üniversitesi'nde DNA üzerine bilimsel çalışmalar yürüten Aziz Sancar, 2015 kimya dalında Nobel ödülünün sahibi oldu. Öncelikle kendisini tebrik ediyor ve bu topraklardan böyle bir bilim insanının çıkmasından ötürü gurur duyuyoruz.

Aziz Sancar'ın kökeni üzerinden tartışma yapmayı bırakarak bu topraklardan çıkmış böylesine değerli insanların değerini bilmeli ve gelecek nesillere örnek olarak göstermeliyiz. En önemlisi ise böyle insanlar bu ülke için umut kaynağı olmalıdır.

Ayrıca bu kadar başarılı ve Nobel almış bir insanımızı maalesef birçoğumuz yeni öğreniyor. (Buna ben de dahilim). Halbuki belli bir eğitimin üzerinde herkes gerek Aziz Sancar, gerekse onun gibi yüzlerce bilim insanından ve onların önemli buluşlarından haberdar olmalıdır. Bu ülkeyi daha ileri seviyelere çıkartmak için kendi değerlerimizin biran önce farkına varmalıyız. Bunun en iyi yolu ise okullarda verilen eğitimdir. Ali biran önce; ata bakmayı bırakmalı, uzaya çıkmalı, DNA çözmeli, ve roman yazmalıdır :). Umarız ilerleyen yıllarda daha başarılı insanlar yetiştirir bu ülke.

Uzay konseptinin dışında yazılan bu yazı umarım sizlere ters gelmemiştir.