Kuzey Kore'nin Uzay Programı

Kuzey Kore'nin uzay programı CNN'den gazeteciler tarafından araştırıldı. Şimdiye kadar genellikle kapalı kutu ve gizli işlerle anılan Kuzey Kore'nin uydu kontrol merkezi başkent Pyongyang'ta yer alıyor. Başkentteki bu bölge uydu kontrol merkezi olmasının yanı sıra Kuzey Kore uzay teknolojisinin beyni olarak da görev yapıyor.

Öncelikle belirtmek gerekir, CNN'li gazeteciler uzay merkezine alınmadı. Sadece kapıdan bazı sorular sorup cevaplar alabildiler. Kuzey Kore Ulusal Uzay Araştırmaları Enstitüsü NADA'dan önemli isimler yakında roketler ve çoklu uyduların uzaya gönderileceğini ve her şeyin yolunda gittiğini açıkladılar. (Fotoğrafta) Tüm bunlarla beraber NADA çalışanları tüm uzay programlarının barışçıl ve keşif amaçlı olduklarını belirtiyorlar. Tabi Amerikalılar bu duruma pek inanmış görünmüyor.

Bilim insanları gazetecinin sorularını parkta cevaplamış. Ayrıca not düşelim, gazetecilere göre bölge öyle çok sıkı korunan bir bölgeye de benzemiyor. Herhalde gazetecilerin başka amaçları olabileceğinden çekindiler.

Haberin tamamı için (İngilizce) CNN.COM http://edition.cnn.com/2015/09/23/asia/north-korea-space-center-ripley-schwarz/

Fotoğraf: CNN